المقادير:
كيلو من الكوسه الكبيره
لحم مفروم حوالي ربع كيلو
مقدار من البصل المفروم للعصاج
صلصه(مقدار ملعقتين كبار)
باشميل
مقادير الباشميل :
حوالي 5 ملاعق كبيره من الدقيق
نصف كيلو من الحليب
4 بيضات
ملحوظه هذه المقادير اختياريه
الطريقه :
عمل الباشميل :
يتم وضع مقدار مختلط من السمن والزيت( تخفيف للدهون) وعندما يسخن يوضع الدقيق
يقلب الدقيق حتي يتحول لونه الي الأصفرار عندئذ وبالمضرب يتم وضع اللبن علي الدقيقويرفع من علي
النار مع الضرب ويضاف الملح والفلفل الأبيض وعندما يبرد يتم وضع البيض مع الخفق ويترك علي جنب
*نقوم بعمل العصاج من البصل واللحم المفروم والسمن والصلصه مع اضافه البهارات وده طبعا معروف*
طريقه الكوسه :
يتم تقشير الكوسه وتقطيعها الي شرائح بالطول ثم وفي ماء يغلي علي النار يتم وضعها لمده 5 دقائق فقط حتي لاتنهري ثم نقوم بتصفيتها
وهناك اختيارين الأول هو ان نقوم بتحمير الكوسه في الزيت (انا بطلت اعمل كده بسبب الدهون)
الثاني هو ان نستخدم الكوسه بعد سلقها فقط الطعم جميل برضه لكن الأول دسمه ولكم الأختيار
نحضر صينيه فرن ونفرش مقدار بسيط من الباشميل في الأسفل ثم نرص نصف مقدار الكوسه
ونضيف العصاج كطبقه فوق الكوسه ثم نغطيه بمقدار الكوسه الباقي وعلي الوجه يتم اضافه الباشميل
ونسويه بالمعلقه وممكن رش الوجه بجبن مبشور
ثم نضعه في الفرن حتي يحمر الوجه
والف هنا وشفا .
الجمعة سبتمبر 13, 2013 6:45 am من طرف hassan zarzor
» سلسلة آرمجيدون 1
الخميس سبتمبر 05, 2013 9:47 am من طرف hassan zarzor
» تخلص من طاقتك السلبية وارفع من طاقتك الإيجابية
الخميس سبتمبر 05, 2013 9:36 am من طرف hassan zarzor
» اختبار نفسى
الجمعة سبتمبر 23, 2011 7:37 pm من طرف hassan zarzor
» خصائص الحروف العبرية
الجمعة سبتمبر 23, 2011 7:27 pm من طرف hassan zarzor
» اختبار الشخصية
الجمعة سبتمبر 23, 2011 7:18 pm من طرف hassan zarzor
» علم الجرافولوجي ( تحليل خط اليد )
الجمعة سبتمبر 23, 2011 7:07 pm من طرف hassan zarzor
» عصير قمر الدين
الأربعاء سبتمبر 21, 2011 7:13 pm من طرف hassan zarzor
» الخبز بالعسل واللوز
الأربعاء سبتمبر 21, 2011 7:10 pm من طرف hassan zarzor